יום שבת, 22 באוגוסט 2015

ספר שקט (Quit book)- איך מתחילים?


שלום לכולן,

רשומה זו תוקדש למספר טיפים והסברים העוסקים באיך מתחילים ליצור ספר רך, מהיכן שואבים השראה ורעיונות, מהם החומרים הדרושים וטיפים לארגון, תכנון ועיצוב הספר.



אז החלטנו שאנחנו מכינות ספר שקט לגוזל שלנו. דבר ראשון, לוקחים נשימה עמוקה ונערכים לכך שמדובר בפרויקט לא קצר (שיעור בדחיית סיפוקים, אמרנו?). אורך הפרויקט משתנה בהתאם לכמה גורמים:
1. כמה דפים החלטנו להכין
2. האם אנחנו תופרות את הספר (תפירה ידנית או במכונת תפירה) או מדביקות (בעזרת דבק בדים/דבק חם).
כמובן, שתפירה אורכת זמן רב יותר כי מדובר בתפירה של אלמנטים קטנים יחסית וזה מעלה את רמת הקושי.

אני הכנתי 20 עמודים (10 זוגות דפים). את הספר שלי תפרתי באמצעות מכונת תפירה. חלק מהאלמנטים נתפרו בתפירה ידנית ושולבה גם עבודת רקמה. מספר קטן מאוד של אלמנטים (למשל בעמוד חדר השינה: מנורת הלילה ונעלי הבית הקטנות) הודבקו בעזרת דבק בדים (גוטרמן).

בשלב הבא, אנחנו אוספים רעיונות. הכלי הטוב ביותר לאיסוף רעיונות שאני מכירה הוא אפליקציית pintresrt. אפליקציה זו מציגה רעיונות ויזואליים, אותם ניתן לנעוץ בלוח השראה בחשבון המשתמש האישי.

(https://www.pinterest.com)

אפשר לבלות שעות ולחפש רעיונות. כמו כן, אפשר להוסיף את מילת החיפוש patterns ולמצוא שבלונות מוכנות של דפי ספר שקט להדפסה.

לאחר שאספנו את הרעיונות, מגיע שלב התכנון! מתכננים מראש מהי הפעילות, שאנו רוצות שתהיה בכל עמוד ובמקביל עורכות רשימת קניות המציינת אילו אביזרים נצטרך בכל עמוד. 



את מרבית האביזרים לספר רכשתי במקס סטוק. רוכסנים, צמדניות וסרטים צבעונים רכשתי בחנות סדקית.





בחירה נוספת שצריך לעשות היא לבחור את הבדים איתם נתפור את הספר. גם כאן יש מגוון אפשרויות: 
ניתן לתפור את הספר כולו מלבד, או (כפי שאני עשיתי) לתפור מבדי כותנה, קנבס ופלנל ולהשתמש בלבד עבור האלמנטים השונים.



אני השתמשתי בשני סוגי לבד. לבד דק וקשיח שקניתי במקס סטוק, הוא שימש אותי להרבה מהאביזרים. הסוג השני הוא לבד רך ועבה שרכשתי בחנות בדים, זהו לבד מאוד איכותי שמתאים גם לתפירת בובות. 




בנוסף, צריך להחליט איך אנחנו ממלאים את העמוד, כדי שיהיה יציב וקשיח. גם כאן יש מספר אופציות, אפשר למלא בחומר קשיח כמו מפל או קרטון איכותי. אם רוצים שהספר יהיה רך ניתן למלא במשטח אקרילן או לבד. אני בחרתי לא למלא באקרילן כי לא רציתי שלספר יהיה מראה נפוח אבל היה חשוב לי שהספר יהיה רך ועשוי רק מבד. מתוך אלתור החלטתי להשתמש בבד פליז שהיה לי בבית. בד הפליז הוא רך אבל יציב ושומר על המראה שלו (נפחו וצורתו של האקרילן עשויים להשתנות במשך הזמן).

טיפ חשוב: תמיד לחשוב על חומרים שיש לנו בבית ואיך אנחנו משלבים אותם ביצירות שלנו/ משנים את היעוד שלהם.  


לפני שמתחילים במלאכת התפירה דבר חשוב אחרון שאנו צריכות להחליט זה איך נכרוך את הספר. זה חשוב מפני שאנחנו צריכות לקחת בחשבון את תוספת התפר בכל עמוד ולהשאיר לה מקום. כלומר להקפיד לא לתפור אלמנטים קרוב מדי לשוליים כדי שלא נתפור עליהם כאשר נתפור שני עמודים (שבמרכזם המילוי) לדף אחד .

זהו, אז אנחנו מוכנות להתחיל בעבודה המהנה באמת: עיצוב, גזירה ותפירה.

ברשומה הבאה, אתן טיפים לעיצוב ולתפירת הספר והאביזרים, ולתפירת הכריכה.


עבודה יצירתית, מהנה ומלאה באהבה לקטנטנים שלנו :)


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה